Hva er bærekraft og hvorfor er det så viktig?

Enkelt forklart handler bærekraft om at vi må dele og ta vare på de ressursene som er tilgjengelig. Om du får litt, kan jeg få litt, også er det også noe igjen til de som kommer etter oss.

For eksempel, om man er på telttur og kutter ned alle trærne for å bygge ett stort bål, er det ikke noen trær igjen for de som kommer etter og vil bygge bål. Tar man kun det man har bruk for, så er det trær igjen til de som kommer etter. Det kan være mennesker som skal campe, men det er også dyr og fugler som er avhengig av de trærne.

Hva med kildesortering?

Tenker man bærekraftig tenker man ikke bare på hvordan man kan ta vare på naturen, men man tenker også på hvordan man kan ta vare på det man allerede har, slik at man slipper å få tak i noe nytt.

Når vi snakker om kildesortering av søpla vår, betyr det at mye at mye kan gjenvinnes og bli til noe nytt. Når vi kan gjenvinne brukt papir til å bli nytt papir, skåner vi jorda ved å ikke hugge ned flere trær. Matrester blir til ny jord, hvor man kan plante fine blomster som gjør at humler kan finne deilig nektar.

I tiden framover blir vi å publisere ennå mer info om hvordan man enkelt kan leve mer bærekraftig.